Vlaamse STEM Olympiade | Eummena
Vlaamse STEM Olympiade

Wat is STEM Olympiade

De Vlaamse STEM Olympiade is een dynamisch initiatief dat jaarlijks georganiseerd wordt door de Vlaamse STEM Olympiade organisatie en dat als doel heeft de technologische talenten van jongeren te ontdekken en te stimuleren over alle scholen in Vlaanderen. De missie gaat verder dan het traditionele onderwijs en is erop gericht interesse te wekken voor bèta/techniek, de maatschappelijke perceptie van technologie in vraag te stellen en de diepgaande maatschappelijke relevantie ervan aan te tonen. Door leerlingen in het basisonderwijs aan te moedigen om technologische opleidingen te volgen, fungeert de Olympiade als katalysator voor toekomstige vernieuwers. Dit platform bevordert niet alleen de waardering voor bèta/techniek, maar stelt jonge geesten ook in staat zichzelf te zien als leiders die kunnen uitblinken in het steeds veranderende landschap van technologie.

Eummena's oplossing

Eummena, de premium partner van Moodle in België, speelde een cruciale rol in het succes van de Vlaamse STEM Olympiade Junior, met een indrukwekkende opkomst van 27,000 deelnemers van 710 scholen uit het 5de en 6de leerjaar. Dit evenement vond plaats tussen 27 november en 8 december 2023. Onze inzet voor het cultiveren van een passie voor leren was duidelijk toen de competitie zich ontvouwde op ons geavanceerde Moodle Learning Management System (LMS) op online.stemolympiade.be . Ons platform voorzag 21,540 deelnemers naadloos van een vlotte en interactieve online ervaring, in lijn met onze toewijding aan het leveren van toegankelijke, schaalbare en innovatieve educatieve oplossingen. Om tegemoet te komen aan de verschillende leerbehoeften, omarmde het evenement ook een offline deelnamemodus, die plaats bood aan 5,460 leerlingen en zorgde voor een inclusief platform voor elke jonge wetenschapper en ingenieur in spe om hun talenten te tonen, ongeacht hun digitale toegang. Eummena's bijdrage onderstreepte ons geloof in het stimuleren van een toekomstige generatie van bèta/technische enthousiastelingen door middel van geavanceerde, inclusieve educatieve platforms.


Toegang tot het platform werd ondersteund door LeerID.Moodle Learning Management System (LMS) op online.stemolympiade.be.​Eummena werkte ook samen met ReadSpeakerom tekst-naar-spraak te integreren in het Moodle LMS voor een betere toegankelijkheid van het leerplatform. Deelnemers aan de Vlaamse STEM Olympiade Junior kregen hierdoor de kans de vragen ook te beluisteren, wat essentieel is voor deelnemers die wegens dyslexie, handicap of taalachterstand anders tegen drempels aanlopen. Het kunnen beluisteren creëert een inclusieve toetsomgeving met gelijke kansen voor ieder van hen en is bijna 30.000 keer gebruikt tijdens de afname periode.Wat is de volgende stap?

Voortbouwend op het succes van de Junior Olympiade zijn we verheugd dat we ook zullen samenwerken met het Vlaamse STEM Olympiade team voor de komende STEM Olympiade Jeugd, die van start gaat op 22 januari 2024. Dit evenement is een volgende stap in ons engagement om STEM-onderwijs te verbeteren en een nog breder publiek van jonge enthousiastelingen te bereiken. Op meer leren, innovatie en succes.  

WebOps December 24, 2023
Share this post
Tags
Archive
TAP-TS Summer School 2023
Moodle Supports Teachers and Teacher Educators